E-R 09:00 -17:00

 

+372 5554 4005

 

lasku@mrlasku.fi

FAQ

MR LASKU -PALVELUN KÄYTÖN ALOITTAMINEN JA PÄÄTTÄMINEN

Sivuillemme rekisteröityminen ei sido sinua mihinkään. Maksat palvelun käytöstä vasta nostaessasi palkkaa 6 % palvelumaksulaskun nettomäärästä.

Kyllä, palvelua voi käyttää heti rekisteröitymisen jälkeen. Rekisteröityminen ei sisällä velvollisuuksia. 

Kyllä sinä voit. Kevytyrittäjänä sinä valitset kenelle palvelun tarjoat ja kuinka paljon pyydät palkkaluvustasi. 

Kyllä, vaikka olisit yrittäjä, voit lähettää laskuja MRlasku.fi .

Mrlasku.fi on välitysalusta laskutuspalveluille, mikä tarkoittaa, että yksi sopimuspuoli on tilaajasi ja toinen osapuoli sinä. Asiakkailla ei ole oikeutta tehdä sopimuksia MR Lasku OY:n puolesta.

Mrlasku.fi-palvelun käytön irtisanomisesta tulee ilmoittaa meille sähköpostitse, jotta voimme irtisanoa myös olemassa olevat vakuutussopimuksesi. (YEL, KATATURMA). Ilmoituksen jälkeen poistamme profiilisi tietokannastamme.

NOPEA MAKSU

Pikamaksu on palvelu, jossa maksamme sinulle palkkasi ennen laskun vastaanottamista. Koska tämä on suora riskimme, pidätämme oikeuden päättää, kenelle suoritamme pikamaksun ja kenelle emme.

Epämiellyttävyyden välttämiseksi ennen kuin valitset pikamaksun laskulle (Pikamaksu on 5 % laskun summasta), ota meihin yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse ja selvitä onko tälle yritykselle myönnetty pikamaksuja. 

Pikamaksu on 5% laskun summasta ja maksetaan pois 3 työpäivän kuluessa. 

Laskun lähettäjän vahvistus on tärkeää nopean maksun suorittamisen kannalta! 

VEROTODISTUS

Tarvitset verotodistuksen, jos saat palkkaa tai muita tuloja Suomessa. Tuloveroprosentti ilmoitetaan verotodistuksessa. 

Sinun vastuullasi on ladata uusi tuloverotodistus joka vuoden alussa, jossa on tuloveroprosentti ja vuosibruttopalkka.

Jos olet juuri muuttanut Suomeen, voit saada verotodistuksen Verovirastosta. Verotodistusta varten sinun on arvioitava, kuinka paljon tuloja saat vuoden aikana. Tarvitset myös suomalaisen henkilötunnuksen. Saat henkilötunnuksen, kun rekisteröidyt asukkaaksi Digi- ja väestötietotoimistoon. Voit myös saada väliaikaisen henkilötunnuksen verotoimistosta.

Lue lisää sivulta Rekisteröityminen asukkaaksi.

Verotodistus uusitaan vuosittain. Jos asut vakituisesti Suomessa, verotoimisto lähettää sinulle uuden verotodistuksen vuosittain joulu-tammikuussa. Verotoimisto laskee sinulle tuloveroprosentin edellisen vuoden tulojesi perusteella. MR LASKU -asiakkaana on myös sinun vastuullasi lähettää meille joka vuosi päivitetty tuloverotodistus. 

Jos et lisää verotodistustasi järjestelmäämme, palkkasi pidätetään verotetaan 60 % tuloverosta.

Sähköinen verokortti löytyy Internetistä, verkkopalvelusta OmaVero.fi. Lisäksi voit tilata verotodistuksen kotiin paperimuodossa.

Jos tulot muuttuvat vuoden aikana, sinun on tilattava uusi verotodistus. Voit tilata uuden verokortin verotoimiston verkkopalvelusta OmaVero.fi tai

Veroviraston palvelupuhelimella:

    • suomeksi 029 497 000,
    • ruotsiksi 029 497 001,
    • inglise keeles 029 497 050.

VALTIKORTTI

Jos ammattitoimintasi tapahtuu telakoilla tai rakennusalalla, niin kyllä, tarvitset Valttika-kortin työskennelläksesi Suomessa.

Valttikart- on Suomen rakennustyömailla pääurakoitsijoiden yleisimmin käyttämä kortti työmaalla olevien töiden ja työaikojen sähköiseen rekisteröintiin. Valttikortti on työntekijän kuvalla ja tiedoilla varustettu henkilökortti, jonka avulla voidaan helposti todistaa maksajan tiedot, työntekijän ammatillinen pätevyys ja työpaikan peruskoulutuksen suorittaminen.

Kyllä sinä voit. Valtti-kortin voi tilata suoraan nettisivuiltamme TILAA VALTT-KORTTI, joka ohjaa sinut suoraan maksamaan pankkilinkin kautta.

Valtti kortti tilauskulut 41,17 €. Jos sinulla on ongelmia Valttikortin tilaamisessa, ota yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse lasku@mrlasku.fi . Kirja pealkirjaks palume lisada VALTTIKAARDI tellimus (teie ees ja perekonnanimi).

  •  

Huomautus! Valttikortin tilaaminen edellyttää, että veronumero on merkitty julkiseen veronumerorekisteriin. 

Valtti-kortin tilauksen jälkeen saat Valtti-kortin PDF-muodossa sähköpostiisi 1 arkipäivän kuluessa. Muovikortti toimitetaan valitsemaasi osoitteeseen 7-14 arkipäivän kuluessa. 

Kortit ovat voimassa 3 vuotta.

Nykyiset oranssit Valtti-kortit toimivat yhdessä uusien vihreiden Valtti-korttien kanssa vähintään 31.5.2025 asti, jos kortin voimassaoloaika ei umpeudu aikaisemmin.

Uudet kortit ovat voimassa vähintään 3 vuotta.

VEROT

Kyllä, se pitää ilmoittaa myös Virossa, mutta veroa ei tarvitse maksaa uudestaan. Tarkempia tietoja oikein ilmoittamisesta saat Viron verovirastosta.

Jos vuosibruttotulosi Suomessa on 8 575,45 euroa, olet velvollinen liittymään YEL-eläkevakuutukseen. 

Vuonna 2023 se on YEL-eläkevakuutuksen vähimmäistulo on 8 575,45 euroa ja enimmäistulo 194 750 euroa. Vuonna 2023 työttömyysvakuutuksen vähimmäisraja on 14 088 euroa.

YEL-ELÄKEVAKUUTUS

YEL-vakuutuksen vähimmäismaksu yhteensä on 166 euroa kuukaudessa, jonka vähennämme laskuistasi kuukausittain. 

Palkastasi vähennetään YEL, jonka suuruus riippuu siitä, kuinka monta laskua lähetät kuukaudessa. Esim. Kuukaudessa lähetät 4 laskua, sitten jokaisesta laskusta 166/4 = 41,50 EUR. 

*On sinun vastuullasi varmistaa, että voimme vähentää valitsemasi vakuutussumman kuukausittain laskuistasi.

Esimerkiksi: Jos olet valinnut kaksi laskua kuukaudessa, mutta tiedät etukäteen, että lähetät yhden laskun, voit ilmoittaa meille ennen laskun lähettämistä ja voimme muuttaa YEL-maksun määrää.

Jos menet tilaamaan YEL-eläkkeen nettisivuilta, voit heti allekirjoittaa valtakirjan nettisivuillamme. Voit myös nähdä, mitkä oikeudet annat valtakirjalla. Saat myös kopion valtakirjasta sähköpostitse.

 

TAPATURMAVAKUUTUS

Tapaturmavakuutus on työtapaturmavakuutus, joka ei ole pakollinen, mutta erittäin suositeltavaa.

*Verkkosivuillamme voit tilata tapaturmavakuutuksen ja allekirjoittaa valtakirjan suoraan verkkosivuilla. Saat myös kopion valtakirjasta sähköpostitse.

Ulosottomies

Jos olet ulosottomiehen saamislistalla, hän lähettää meille tästä ilmoituksen sekä pidätettävän summan ja tiedot. Meidän on pidätettävä tämä summa jokaisesta lähettämästäsi laskusta, kunnes erääntynyt saldo on maksettu. Yleensä 1/3 nettopalkasta pidätetään.

Ulosottomiehen saatava poistetaan sen jälkeen, kun ulosottomies on lähettänyt kirjeen saatavan lakkaamisesta.

*Huomaa, että Suomesta saapuvat kirjeet saapuvat meille noin 21 arkipäivässä. 

Etkö löytänyt vastauksia kysymykseesi? Kirjoita meille, niin vastaamme sinulle 24 tunnin sisällä arkisin.

96 Kirjuta meile
fiFinnish